Situaties die als een rode draad door je leven lopen.

Situaties die als een rode draad door je leven lopen.

Ik hoor dit heel vaak, van cliënten in mijn praktijk, tijdens consulten op beurzen, maar ook bij vriend(inn)en, dat bepaalde situaties zich blijven herhalen en als een rode draad door hun leven blijven lopen.
Heel herkenbaar, dat komt bij mij ook voor. Ja ja…..ook bij mij, ik blijf ook groeien en leren, al denkt men soms, doordat ik een lijntje met boven heb ik alles al weet en ik geen “stress” of “problemen” ken. Nou niks is minder waar, alleen ga ik er misschien anders mee om en kijk ik wat een bepaalde situatie mij wil leren, mij wil laten zien.
Een situatie die als een rode draad door je leven loopt vindt altijd ergens zijn oorsprong, die rode draad heeft een beginpunt. Dat beginpunt ligt (vaak) in de kindertijd. Men vraagt mij dan: “kan ik die rode draad dan ook stoppen?!” en ik zeg dan: “Ja!! die rode draad is te stoppen. Door terug te gaan in gevoel naar het beginpunt.”
Soms hoor ik dan ook, “ja maar ik heb deze situatie al een plek gegeven?!” Dat kan, en het wil dan nu niet zeggen dat dit destijds niet goed is gedaan, echter naarmate je dichter bij je eigen kern komt, zul je ook een situatie op een diepere laag (nog eens)  mogen oppakken.
Door terug te gaan in jezelf en deze situatie te bekijken vanuit de ogen van de kleine JIJ, en voelen wat die kleine JIJ toen voelde. Dat is het punt om de rode draad te stoppen. Soms heelt zich de situatie snel, soms is er wat meer tijd mee gemoeid en kan het soms pijnlijk zijn om terug te gaan naar dat moment dat de kleine JIJ die pijn voelde. Het is van belang dat je vanuit de kleine JIJ de situatie bekijkt, omdat de volwassen JIJ situaties kan beredeneren en dan wordt er voorbijgegaan aan het gevoel van de kleine JIJ destijds en dat is nu net het gevoel wat nodig is. Soms kun je weerstand voelen om naar dit moment terug te gaan. Echter wil je de rode draad stoppen, zal je toch terug moeten gaan naar dat moment. Zou je dat niet doen, zal zich die bepaalde situatie zich steeds weer opnieuw blijven aankondigen. Het is natuurlijk prima als je daar geen problemen mee hebt, maar als je het niet prettig vindt en als je wilt dat dit stopt, tja dan zit er niets anders op dan de mouwen op te stropen en daarmee aan de slag te gaan.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je daar graag ondersteuning bij wilt hebben, ik heb dit destijds ook niet alleen gedaan. In mijn praktijk kan ik je die ondersteuning bieden en gaan we samen terug naar de bewuste situatie en de kleine JIJ zich weer goed laten voelen.

Een (eigen) liefdevolle avond.

 

Warme groet,

 

Monique

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.